Skip to content

Meest gestelde vragen

Wij hebben een grote voorraad aan confectie haarwerken en kunnen direct leveren of met een paar dagen. De levertijd voor maatwerk is circa 3 tot 4 maanden.

Dit jaar is de basisvergoeding € 443,-. Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars en dienen de factuur voor u in. Soms heeft u recht op een aanvulling. Dit kunnen wij voor u nakijken.

Contact met ons opnemen. U kunt dan vaak dezelfde dag nog terecht. Als u een haarwerk heeft gereserveerd kunnen we die gelijk afleveren. Wij halen uw eigen haar er eventueel ook af.

Soms groeit haar ook al tussen de chemokuren door. Vaak zie je na de laatste behandeling, na circa 2 maanden weer haar groeien.

Een haarwerk kan gewoon tegen regen. Synthetisch haar droogt snel en zit  dan weer goed in model. Echt haar moet daarna wel in model geföhnd worden.

Dat is verschillend per haarsoort, maar een haarwerk moet eens in de 2 a 3 weken worden gewassen. Vaak is een behandeling met een conditioner of masker aan te raden.

Wij raden het af om te slapen met een haarwerk, aangezien het haar veel meer slijt en het haarwerk niet recht blijft zitten. Tevens transpireer je vaak ’s-nachts wat niet ten goede komt van het haarwerk. Op een standaardje zetten of piepschuimbol is de beste oplossing

1 keer in de 2 maanden. Vaak zie je dat het haar een beetje gaat vervilten of dat je lastig met de borstel door het haar gaat. Ze worden dan wat stugger. Met stomen polijsten we de vezel en wordt deze weer zacht en soepel.

Een haarwerk is zo gemaakt dat deze op het hoofd blijft zitten. Als er nog haar onder zit, raden wij klemmetjes aan die we aan de binnenkant naaien en vastklemmen aan uw eigen haar. Als er geen haar zit, dan kunnen we siliconenstrips innaaien of u kunt plakken met dubbelzijdig tape.

Dit kan, mits het lang genoeg is. Vaak is haar van 1 persoon niet voldoende om een hele pruik van te maken. Er moet dan haar van ons bij. De levertijd is circa 3 tot 4 maanden.

Graag komen wij er samen met u uit, als u een probleem heeft met een door ons geleverd product. Wij streven naar zo min mogelijk klachten, maar mocht het voorkomen dat u niet tevreden bent, dan kunt u gebruik maken van onze klachtenprocedure, waarbij wij u verwijzen naar het HSBN (Haarwerk Specialist Branche organisatie Nederland) via mail: info@hsbn.nl of tel: 06-53288616.