*We hebben een nieuwtje* !
Eindelijk kunnen Inge en Angelique ons geheim delen en jullie vertellen waar ze al lange tijd mee bezig zijn. Namelijk het maken van een podcast.
Een podcast over de reis die borstkanker heet.
Na de diagnose borstkanker en een lang en intensief behandeltraject dat volgde, besloten we samen anderen te willen helpen die in een soortgelijke situatie verkeren. Niet omdat wij het allemaal zo goed weten, maar omdat we graag willen delen hoe wij dit samen hebben gedaan. En hoe waardevol dit is gebleken!
Naast mensen te willen helpen, hopen we ook mensen te kunnen inspireren en te informeren over deze zware reis.
De podcast is een serie geworden, waarbij elke aflevering ook afzonderlijk is te beluisteren. Alle onderwerpen komen aan bod die gericht zijn op het traject vanaf de diagnose tot aan alles wat daarbij komt kijken. We spreken met elkaar over o.a. de ontdekking, het chemotraject, de operatie en de bestralingen. Onderwerpen als haarverlies, borstamputatie en seksualiteit komen ook zeker aan bod. Taboeonderwerpen gaan we niet uit de weg en we vertellen open en eerlijk hoe wij dit allebei hebben ervaren. De een als kankerpatiënt, de ander als naaste.
Naast dat we met elkaar in gesprek gaan hebben we ook de artsen en behandelaars vragen mogen voorleggen. Vragen die je niet durft of kan stellen, maar waar je wel graag een antwoord op krijgt.
Het was een lange zware tocht met momenten van klimmen en afdalen. Leren omgaan met hoe hoop en angst dicht naast elkaar kunnen bestaan. We hebben deze reis samen mogen afleggen, ieder op onze eigen manier. Onze openheid en eerlijkheid bleek onze kracht.
Wij hebben Inge in 2021 van een mooi haarwerk voorzien die nagenoeg gelijk was aan haar eigen blonde haar. Haarverlies en haarwerken komen ook aan bod in deze podcast waarbij Inge en Angelique mij geïnterviewd hebben. Alles wat je hierover wilt weten komt aan bod. Als je ook in deze nare situatie zit weet ik zeker dat deze podcast jou zal helpen. Altijd met positieve blik vooruit, liefdevol gesteund door haar naasten vertelt Inge eerlijk en openhartig over dit proces. De moeite waard!
BENIEUWD? Luister dan naar ‘Kanker de podcast, jij en ik!
Elke twee weken plaatsen we een nieuwe aflevering. Dus abonneer je gratis via Spotify om geen aflevering te missen.
Zie ook onze website (kankerdepodcast.jouwweb.nl) en deel gerust!
Angelique & Inge
kankerdepodcastjijenik

Recommended Posts