Skip to content

Inge

Toen bij mij borstkanker werd gediagnostiseerd moest ik direct met chemotherapie starten. De mogelijke bijwerking haarverlies was een van mijn grootste angsten. Van nature had ik een volle, lange bos blonde lokken en was bang deze kwijt te raken. Hier heb ik met mijn oncoloog over gesproken en zij adviseerde mij een pasafspraak bij Ugeka te maken. Wat ben ik blij dat ik destijds die stap heb genomen. Samen hebben we een haarwerk uitgekozen wat niet van mijn echte haar te onderscheiden was. Ook heb ik andere modellen, haarstukjes, mutsen en doeken mogen passen. Tevens heb ik uitleg gekregen hoe ik mijn haar en hoofdhuid tijdens de chemokuren het beste kon verzorgen. De gedachten dat als het nodig mocht zijn er een mooi haarwerk voor mij klaarlag, gaf rust.

Mijn haar begon snel uit te vallen. Eerst losse haren, al gauw plukken en hele strengen. Elke ochtend wakker worden met de angst of ik nog genoeg haar had, gaf veel stress en maakte mij onzeker. Hierover heb ik contact gehad met Marieke en haar team. Op het moment dat ik eraan toe was hebben zij het er voor mij afgeschoren. Dit werd op zo’n mooie, liefde- en respectvolle manier gedaan. Het voelde zo bevrijdend!

Mijn haar was dof en futloos geworden en ik had veel kale plekken. Ik kreeg er zulk mooi haar voor terug! Ze hebben mijn haarwerk gekleurd, geknipt en gestyled, zoals mijn eigen haar was. Tot aan de geverfde uitgroei toe! Mijn onzekerheid was weg. Mijn haarwerk zat comfortabel, stevig, zat helemaal niet warm en voelde als mijn eigen haar.

Door mijn haarwerk voelde ik me weer mezelf. In de tijd dat de chemotherapie alles aan jezelf doet veranderen is dat zo helpend geweest. Niet alleen voor mij, maar ook zeker voor mijn naasten. In het bijzonder voor onze kinderen.

Nu mijn eigen haar weer begint te groeien en ik geen haarwerk meer draag, blijkt dat veel mensen nooit door hebben gehad dat ik een haarwerk droeg. Zelfs in het ziekenhuis heb ik geregeld de vraag gehad of ik geen last had van haarverlies!

Dat je een haarwerk kunt stylen zoals je wilt, wist ik niet. Los, staart, knot, vlecht, het kon allemaal!

Wat een fijn team van haarspecialisten! Geweldige mensen met veel kennis. Ze nemen de tijd, behandelen je liefdevol, met respect en zijn eerlijk. Ook tonen ze veel begrip en bieden een luisterend oor. En dit alles in een fijne en discrete omgeving. Je voelt je altijd welkom en gaat met een goed gevoel weer weg!